Min historie

Helt siden jeg var en bitteliten jente drømte jeg om å bli ballerina, og har siden 4-års alder brukt uendelig mange timer på dans og ballett. Men i 2016 skjedde det noe da pappa tok meg med på roadracingbanen hvor han var aktiv utøver, og ga meg sjansen til å prøve. Da var det gjort! Jeg falt pladask - det var rett og slett kjærlighet fra første sving, noe som overrasket alle og ikke minst meg selv!

Jeg elsker alt ved roadracing: spenningen, farten og det å hele tiden se at man utvikler seg, at man kan pushe seg selv mye lenger enn man tror. Miljøet er helt unikt og jeg har jeg fått mange nye venner. Alle er inkluderende, snille og med på å gjøre hverandre gode. Det digger jeg!

Etter en litt forsiktig start i 2016 har det vært litt av en reise til nå. 2017 var den første ordentlige sesongen og siden har det bare tatt helt av - både i inn- og utland. Den ene muligheten etter den andre har åpnet seg, og nå står verden virkelig for tur.

Mia Ballerina i Norge

2017:
Vinner av A2 Standard-cupen sammenlagt i NM
Årets kvinnelige utøver i Borg MC-klubb

2018:
3. plass sammenlagt i Junior Supersport 300 i NM på min Yamaha R3, bak to gutter med større og raskere sykler!

2019:
2. og 3. plass i Supersport 300 i første NM-runde
2. plass i NM-finalen
Uoffisielle banerekorder x flere i min klasse

2020:
NM avlyst pga koronaepidemien
6 sprintløp og 6 andreplasser i Solør Extreme Cup
Uoffisiell banerekord i min klasse på Rudskogen

Mia Ballerina i verden

2018:
Red Bull MotoGP Rookies Selection Cup. Jeg ble plukket ut til å prøvekjøre av over 1200 søkere. Av 113 deltakere var jeg en av kun to jenter som deltok. Her konkurrerte jeg mot de raskeste ungdommene i roadracing fra hele verden. Utrolig lærerikt!

2019:
ITALIKA Women's International Cup. 5. plass i finalen.
Dette er en fantastisk satsning av ITALIKA Racing i Mexico for å fremme jenter i motorsporten. Jeg representerte Norge og en av få jenter fra Europa og har med dette vært med på å skrive historie og det er jeg svært stolt av. Med trening og coaching av selveste Chicho Lorenzo var dette et utrolig spennende eventyr!

2020: 
Fikk plass i Yamaha sitt offisielle team:
Yamaha bLU cRU R3 Challenge Team

Hovedmålet for dette unike teamet er å pleie og utvikle unge talenter slik at de kan nå verdensklassen i roadracing. Jeg er ekstremt stolt av å være den eneste norske roadracing-føreren  Yamaha tilbyr denne muligheten.

En uke før det hele skulle brake løs i 2020, rammet KORONA-pandemien hele Europa og det ble bråstopp og en meget amputert sesong. Alt ble derfor utsatt til 2021.

2021-2022:
Yamaha R3 bLU cRU Academy Team

Klar for å satse alt i IDM Supersport300 Championship i Europa med mitt nye team Yamaha bLU cRU Benelux hvor målet er å kvalifisere seg til World Supersport300.

Les mer her: Yamaha Racing cLU cRU Benelux
https://www.yamaha-motor.eu/nl/nl/experiences/racing/yamaha-r3-cup/<br>

Her er mitt nye team og coacher: