Min historie

Helt siden jeg var en bitteliten jente drømte jeg om å bli ballerina, og har siden 4-års alder brukt uendelig mange timer på dans og ballett. Men i 2016 skjedde det noe da pappa tok meg med på roadracingbanen hvor han var aktiv utøver, og ga meg sjansen til å prøve. Da var det gjort! Jeg falt pladask - det var rett og slett kjærlighet fra første sving, noe som overrasket alle og ikke minst meg selv!

Jeg elsker alt ved roadracing: spenningen, farten og det å hele tiden se at man utvikler seg, at man kan pushe seg selv mye lenger enn man tror. Miljøet er helt unikt og jeg har jeg fått mange nye venner. Alle er inkluderende, snille og med på å gjøre hverandre gode. Det digger jeg!

Etter en litt forsiktig start i 2016 har det vært litt av en reise til nå. 2017 var den første ordentlige sesongen og siden har det bare tatt helt av - både i inn- og utland. Den ene muligheten etter den andre har åpnet seg, og nå står verden virkelig for tur og jeg er endelig i gang med min internasjonale satsing. Målet er klart: VERDENMESTERSKAPET 

Mia Ballerina i Norge

2017:
Vinner av A2 Standard-cupen sammenlagt i NM/NC
Årets kvinnelige utøver i Borg MC-klubb

2018:
3. plass sammenlagt i Junior Supersport 300 i NM/NC på min Yamaha R3, bak to gutter med større og raskere sykler!

2019:
2. og 3. plass i Supersport 300 i første NM-runde
2. plass i NM-finalen
Uoffisielle banerekorder x flere i min klasse
Skadeavbrekk på 8 uker 

2020:
NM avlyst pga koronaepidemien
6 sprintløp og 6 andreplasser i Solør Extreme Cup
Uoffisiell banerekord i min klasse på Rudskogen

2021:
2. plass sammenlagt i Supersport 300 i NM/NC
Sesongens plasseringer: 1 - 2 - 3 - 3 -6 - 1 - 2


Besøk Mia Rusthen online shop:  

https://supporter.no/miarusthen


Mia Ballerina i verden

2018:
Red Bull MotoGP Rookies Selection Cup. Jeg ble plukket ut til å prøvekjøre av over 1200 søkere. Av 113 deltakere var jeg en av kun to jenter som deltok. Her konkurrerte jeg mot de raskeste ungdommene i roadracing fra hele verden. Utrolig lærerikt!

2019:
ITALIKA Women's International Cup. 5. plass i finalen.
Dette er en fantastisk satsning av ITALIKA Racing i Mexico for å fremme jenter i motorsporten. Jeg representerte Norge og en av få jenter fra Europa og har med dette vært med på å skrive historie og det er jeg svært stolt av. Med trening og coaching av selveste Chicho Lorenzo var dette et utrolig spennende eventyr!

2020: 
Fikk plass i Yamaha sitt offisielle team:
Yamaha bLU cRU R3 Challenge Team

Hovedmålet for dette unike teamet er å pleie og utvikle unge talenter slik at de kan nå verdensklassen i roadracing. Jeg er ekstremt stolt av å være den eneste norske roadracing-føreren  Yamaha tilbyr denne muligheten.

En uke før det hele skulle brake løs i 2020, rammet KORONA-pandemien hele Europa og det ble bråstopp og en meget amputert sesong. Alt ble derfor utsatt til 2021.

2021:
Yamaha R3 bLU cRU Academy Team

Min første internasjonale sesong i IDM Supersport300 Championship i Europa.

Det har vært et eventyr å bli kjent med alle de fantastiske banene rundt om i Europa. Konkurransenivået er skyhøyt og første sesong var utfordrende, spennende og ekstremt lærerik.

Nå er jeg i gang og målet er å nå World Supersport 300.

2022:
IDM Supersport300 Championship i Europa

Min internasjonale satsing fortsatte, og med mitt eget team var jeg stolt av å representere Yamaha Motor Skandinavia i min andre sesong i IDM Supersport300 Championship i Europa. Som en av kun to faste jenter på startstreken konkurrerte jeg mot over 30 gutter! Og tok poeng! 

2023: 
Min internasjonale satsing i roadracing fortsetter

Women's European Championship - WEC

Endelig så et offisielt europamesterskap i roadracing dagens lys for kvinner, og jeg er superstolt av å ha deltatt i denne historiske begivenheten. Jeg var en del av det italienske Team Trasimeno. Sammen viste vi verden at motorsport og girlpower er en perfekt match ved å skape magiske øyeblikk og spennende racing. Det ble en rollercoaster av en sesong med opp- og nedturer, kræsjer, sykdom og morsom racing på de beste banene. Beste plassering ble 6. plass. Sammenlagt ble det 10.plass.